Această femeie nu se poate opri din a bea vopsea. Motivul i-a lăsat fără cuvinte pe medici

0

Când cineva este atras de ideea de a mânca ceva ce nu ar trebui să fie mâncat, cum este plasticul sau o substanță chimică, persoana respectivă ca spune că va simți o intensă dorință de a consuma acea substanță.

Un studiu a constatat că cu cât este mai severă sensibilitatea imună, cu cât mai mult pacientul este atras de acea substanță. Se poate forma o sensibilitate imună cu privire la tot ceea ce mâncăm sau folosim pe pielea noastră. Aceste sensibilități imune pot reacționa cu chimia creierului nostru pentru a crea o dorință intensă, prin care nu ne putem imagina că trăim fără acea dorință a noastră.

Unele declanșatoare de dependență pot proveni și dintr-o deficiență nutrițională, care este mai frecvent observată la copii. Cu toate acestea, există adesea o recunoaștere imună implicată și declanșatorul imunitar alimentează dependența ciudată.

Alimentele obișnuite, cum ar fi sarea și zahărul, pot deveni o dependență ciudată, la fel ca și articolele non-alimentare neobișnuite, cum ar fi aluatul de frământat, aluatul crud brut, mizeria, radierele de creion, și alte asemenea.

Există, de asemenea, o legătură chimică de semnalizare între intestin și creier. Adesea, dezechilibrele chimiei creierului din neurotransmițători creează un sentiment de anxietate că ingerarea unei substanțe după care tânjești îți aduce o stare de alinare. Acest lucru explică de ce există dependențe ciudate și de ce este atât de greu să te oprești din mâncat.

Aceste dependențe ciudate rezultă dintr-un complex de neurotransmițători ai creierului dezechilibrați, din sarcini neuro-emoționale chimice și adesea, din declanșatori imuni care acționează împreună pentru a lega persoana de obiectul dependenței lor ciudate.

O femeie de 43 de ani a dezvăluit obsesia sa secretă de a bea vopsea în cadrul emisiunii „My Strage Addiction” al programului de televiziune TLC. Heather Beal, o mamă a doi copii din Alabama, a recunoscut că a înghițit aproape 11 litri de vopsea de când această depedență a început să se manifeste, mai exact cu 3 ani în urmă.

„Pe măsură ce alunecă pe gât, se simtă caldă și plăcută, aproape ca o versiune mai groasă a laptelui cald”, a mărturisit ea. „Dar evident, are un gust chimic foarte puternic, perfect pentru mine”

Doamna Beal spune că preferă vopseaua sub formă de marker și merge la magazinul de hardware pentru a-și hrăni această obsesie. În fiecare zi, desface capacul de marker al vopselei și bea conținutul.

„Beau vopsea de la markeri pentru că eram în căutarea unei altfel de vopsele, atât în formă lichidă, cât și solidă, și nu am găsit nici una care să-mi satisfacă dorința”, a explicat ea. Un secret rușinos pe care doamna Beal îl are este faptul că nu bea niciodată vopsea în fața copiilor ei. Pofta constantă: Doamna Beal a recunoscut că este dependentă de vopsea în toate formele, de la galon la markeri.

De asemenea, femeia a mărturisit că acest obicei ciudat a început să apară după ce mama ei a murit, și că până acum, nimeni nu a văzut-o că bea vopsea, nici măcar copiii ei. Majoritatea inhalanților deprimă sistemul nervos central într-un mod similar cu alcoolul, dar abuzul inhalant poate provoca stări de relaxare, euforie, vorbire neclară, halucinații, somnolență, amețeli, greață și vărsături.

Potrivit Serviciului pentru Abuzul de Substanțe și Administrația Serviciilor de Sănătate Mintală, utilizatorii de inhalanți își pot pierde abilitatea de a merge, de a vorbi sau de a gândi.
Alte semne vizibile la persoanele care utilizează inhalanți includ sângerări nazale, nas curbat, ochi înroșiți – și comportamentul violent brusc poate rezulta din cauza efectului inhalantului asupra creierului.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here