Casa de la tara din anii 1950. Ce secret urias ascunde. Pare normala, dar cand intri in ea…

0

Casa de la tara din anii 1950. A fost construita in 1952, mai exact, si pare o casa normala de tara. Dar nu este asa! Scopul ei este sa adaposteasca 600 de suflete. Constructia pare, de afara, locuinta de familie bine ingrijita si de moda veche.

Conform Mirror.co.uk, aceasta ascunde un secret. Casa este un fost sit al unui buncar secret britanic. Rolul ei a fost ca, in timpul Razboiului Rece, sa adaposteasca 600 de oameni. Printre ei se numara si Primul Ministru din acel an.

Situl Kelvedon Hatch din Essex are dormitoare, o cantina si un teatru. Toate incaperile sunt conectate intre ele prin tuneluri subterane.

In prezent, buncarul este detinut de Mike Parrish. L-a obtinut dupa ce guvernul a decis ca nu mai are nevoie de el. Mike Parrish a transformat casa in atractie pentru iubitorii de istorie. Aici pot sa viziteze toate incaperile.

Proprietatea este cea mai mare si mai adanca locatie folosita ca buncar in Razboiul Rece. Pe langa dormitoare, mai are o camera de telecomunicatii, radio si pereti de beton armat.

Bucataria e mare si spatioasa, construita pentru a face mancare la 600 de oameni. Buncarul are si propria sala de operatii. Accesul se face printr-un tunel mare care da in exterior. Pamantul pe care buncarul a fost construit apartine familiei lui Mike de cateva generatii.

sursa: ciao.ro

Casa de la tara din anii 1950. Ce secret urias ascunde. Pare normala, dar cand intri in ea…

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here