Cum arată camioanele scoase la export de Roman Brașov. 3 modele “Made in Romania”

0

Roman Brașov a supraviețuit perioadei post-comuniste, însă nu se poate spune că uzina o duce prea bine. Anul 2017 îl găsește pe acest producător auto român în insolvență.

Inginerii brașoveni testează acum din nou piața din Asia; uzina a trimis anul acesta în teste 4 camioane, în Orientul Mijlociu și în Asia de Sud-Est.

Pe siteul companiei, roman.ro, am descoperit și prezentarea acestor modele Roman.

Aceste unități au linia dinamică alcătuită din motor diesel MAN, Euro 5, cu o putere de 400CP și transmisie automată Allison 4000.

Formula roților este 8×4, cu un ampatament între axa doi și axa trei de 5090mm.

Masa totală a acestui vehicul este de 38 de tone. Întrucât este echipat cu sistem Hook Loader, el este recomandat pentru transportul containerelor.

Linia dinamică este alcătuită din motor diesel MAN, Euro 3, cu o putere de 330CP și o cutie de viteze ZF 9S1310. Formula roților este 6×6, cu un ampatament între axa unu și axa doi de 4290 mm.

Masa totală a acestui vehicul este de 22 de tone. Fiind echipat cu o platformă cu covergi, el este recomandat pentru transportul echipamentelor speciale și a soldaților.

Linia dinamică alcătuita din motor diesel MAN, Euro 3, cu o putere de 430CP și o cutie de viteze ZF 16 S 2231 OD. Formula roților este 6×6, cu un ampatament între axa unu și axa doi de 4040mm.

Masa totală a acestui vehicul este de 32 de tone (91 tone autotren). Fiind echipat cu echipament de remorcare, vehiculul este recomandat pentru intervenții speciale tip Recovery.

Roman Brașov este un producător român de autovehicule civile și militare. La capitolul ”civile”, Roman este cunoscut pentru construcția de basculante, betoniere, mașini de salubritate și de vidanjare, macarale, autovehicule pentru industria petrolieră, autoremorchere, autofurgoane și autofrigorifice, trenuri rutiere pentru transport bușteni, autospeciale de deszăpezire, autotractoare.

Autotractor ADR cu sarcină pe şa de 10,7 t şi masă totală admisă în autotren de 40 t. Foto: roman.ro
În plus, la Brașov s-au produs și mai multe modele de autospeciale de pompieri.
Cei de la Roman Brașov produc și autovehicule militare: lansatoare de rachete, stații meteo, autospeciale pentru combaterea dezordinii publice, autovehicule de recuperare, autospeciale de transport containere echipament.

Vehicule pentru transport trupe și materiale, cisterne, macarale și vehicule de transport muniție, autotractoare și semiremorci cu pod tactic plutitor și altele.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here