Ingeniozitate şi talent! Un timișorean și-a construit o mini-casă de doar 10 metri pătrați! Are tot confortul din lume și este cel mai fericit

0

Ingeniozitate şi talent, iată două calităţi care nu-i lipsesc designerului timişorean Ştefan Lazăr, unul dintre cei mai în vogă arhitecţi din România! El şi-a construit o căsuţă pe cât de simpatică, pe atât de utilă. “Căsuţul” lui Ştefan Lazăr are 2,50 metri lăţime şi 4 metri lungime!

Timişoreanul Ştefan Lazăr, de la Ezzo Design, visează să se mute la ţară, în apropiere de Timişoara, unde îşi va construi o casă, departe de tumultul oraşului. Până atunci, designerul avea nevoie de un loc al său, unde să se odihnească, unde să-şi depoziteze sculele, unde să poată crea, dar şi unde să se simtă acasă. Aşa că şi-a suflecat mânecile şi a construit „Căsuţul”. El a făcut schiţele, el a întocmit proiectul şi tot el a meşterit la „Căsuţ”, ajutat, desigur, de prieteni.
Întreaga experienţă a fost relatată de cunoscutul blogger Adela Pârvu, pe blogul ei. “Am urmărit povestea lui Ştefan pe contul său de Instagram şi am văzut, din mai 2015 şi până în decembrie 2015, cum creşte acest căsuţ a lui”, susţine Adela Pârvu, care scrie articole despre oameni, locuri şi idei care-ţi fac casa şi viaţa mai frumoase.

Ştefan şi Gabriela Lazăr

Întreaga poveste a fost urmărită de cunoscutul blogger de Adela Pârvu, pe blogul ei. “Am urmărit povestea lui Ştefan pe contul său de Instagram şi am văzut din mai 2015 şi până în decembrie 2015 cum creşte acest căsuţ a lui. Clar vroiam să văd ce face acolo şi cum se va finalize”, susţine Adela Pârvu, care scrie articole despre oameni, locuri, idei care-ţi fac casa şi viaţa mai frumoase.

“Din punct de vedere arhitectural este o reinterpretare a formelor de case ardeleneşti, dar este realizată din lemn. Apoi pentru că Ştefan a fost de acord să-mi dea detalii legate de ea ca să ştii la ce te înhami dacă vrei să faci aşa ceva pe cont propriu. Căsuţul este ridicat pe o platformă metalică, respectiv pe sâlpi metalici în care sunt fixaţi stâlpii de lemn de care este prinsă pardoseala casei. Ştefan a conceput căsuţul şi cu o mică terasă ce urmează la rândul ei a fi închisă cu sticlă. A folosit lemn pe care l-a cumpărat dintr-un depozit din Timişoara şi a ales preponderent bârne de 10 x 10 cm. După ce a făcut pardoseala pe ea s-a ridicat cu structura pereţilor în care a înglobat trei rame mici ca pentru ferestre de baie, tot din lemn. După ce a ridicat pereţii cu tâmplăria geamurilor inclusă şi cu uşa de la intrare înglobată a fixat structura acoperişului”, a povestit Adela Pârvu.

“Căsuţul” lui Ştefan Lazăr are 2,50 metri lăţime şi patru metri lungime, interiorul având 10 metri pătraţi utili. Pereţii laterali au 2 metri înălţime, iar structura acoperişului a gândit-o astfel încât pe mijlocul încăperii să beneficieze de 2,50 metri înălţime.

“A ieşit de poveste cu toate cele care-i plac atât de mult designerului, adică: piele, lemn, metal, pâslă şi a fost un proiect pe cinste, a cărui poveste am găsit-o iniţial pe Instagram. Un vis devenit realitate, un vis care a prins contur cu mult curaj, multă muncă şi mulţi prieteni alături. Acum căsuţul e gata! Da, ai să-l vezi şi la interior cât de simpatic este şi câte idei ingenioase sunt aplicate aici. S-a muncit mult, mai bine de un an de zile, e adevărat în weekenduri şi în timpul liber, dar a meritat”, a adăugat Adela Pârvu, pe blogul ei.

“Căsuţul” a fost gândit cât mai funcţional cu putinţă. “Pe laturile sale e dispus mobilierul: pe o parte blatul de lucru, masa chiar în dreptul ferestrelor, apoi pe cealaltă parte micuţa canapea de două locuri, dulapul şi etajera”, a adăugat Pârvu.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here